I mange hjem kommer der nogle gange nogle små flueagtige væsener, som er meget små. De små sorte fluer, ses ofte nær fugt eller andre søde sager, og kan både være irriterende, samt gøre maden/frugten mindre tiltrækkende.

Arten er kaldet ” Drosophila melanogaster” som er en flue der bliver ca. 3-4 mm stor. På Dansk bliver de kaldt bananfluer. Du kan kende dem ved deres ofte røde øjne. Kroppen er sort foroven og grå forneden, men kan se brunlige ud.

Udendørs ses arten oftest om sommeren og der er flest omkring høsten i landbruget. Indendørs kan du finde dem hele året rundt.

De lever af råden frugt eller anden organiske produkter i forrådnelse.

Hvordan slipper man for de små sorte fluer? 

Det er meget svært at få den almindelige bananflue væk, da de er små og måden de ligger æg gør at der kommer nye hele tiden. De kan ligge deres æg i stort set alle ting der går i forrådnelse, hvilket gør dem svære at slippe af med.

De bliver som skrevet før, tiltrukket af ting i forrådnelse, så derfor er det vigtigt ikke at have åbne skraldespande, eller andre ting som kan skyldes de mange fluer.

Har du frugt stående er det vigtigt, at tage det ned i køleskabet.

I korte træk:

  • Frugt i køleskabet
  • Grundig rengøring
  • Ingen spildte sager
  • Låg på skraldespanden

Der findes desuden midler mod fluer hvor man ikke behøver, at bruge gift eller andet. Dette kunne eks. være en fluesmækker, eller en vifte der holder dem væk fra frugtskålen.

Video:

Produkter mod fluer: