Der florere en myte om, at man spiser mange edderkopper på et år, og den satte vi os til at finde ud af.

Myten bunder i at vi spiser edderkopper, mens vi sover, hvor antallet variere alt efter hvem der fortæller historien. I myten bliver der fortalt at vi spiser 8 Edderkopper om året.

Men kan det passe? Spiser vi virkelig Edderkopper?

Nej!, så er det kun en historie, der gør os endnu mere bange for Edderkopper. Edderkopper er nemlig meget sky insekter, der helst vil passe dem selv. Derfor skal du slet ikke være bekymret for, om de nærmer dig om natten, for det gør de ikke.

Hvad laver Edderkopper i soveværelset?

Da Edderkopper er meget sky, søger de hen hvor der er stille og hvor de kan passe dem selv. De ved bare ikke at det er dit soveværelse, og søger blot derind fordi der er stille og roligt om dagen, når du er væk.

Hvordan slipper man for Edderkopper i soveværelse?

Der findes flere forskellige midler, som gør at der ikke kommer Edderkopper i soveværelset. Dette kunne eks. være et insektnet til vinduer, eller en Edderkoppeskræmmer. De virker helt uden gift, og skader hverken dig eller Edderkopperne.

Insektnettet – Virker ved at holde dem ude, når du har åbne vinduer

Edderkoppeskræmmeren – Virker ved at udsende et signal, som insekterne bruger, og dermed bliver de forvirrede og holder sig helst væk fra soveværelset