Kan du heller ikke forstå hvorfor der er så mange Edderkopper i dit hjem? Det giver vi en forklaring på her, er du utålmodig, så kan du springe direkte til konklusionen.

Det kan føles som om at Edderkopper invadere vores hjem, så snart vejret bliver koldt eller når foråret banker på, men i virkeligheden har de højst sandsynligt været hos dig hele tiden.

Du skal derfor tage det med et gram salt, når aviser advare folk usædvanligt mange Edderkopper som kommer i dit hjem i de kommende uger.

Faktisk har Edderkopper en tendens til at være mere synlige i sensommeren og det tidlige efterår, når han Edderkopperne kommer ud for at parre sig. Mange tror, at det er fordi sommeren slutter at Edderkopperne søger indenfor i huset. Det skyldes dog istedet at hannerne er ude og søge mage, hvilket gør dem mere aktive.

Du oplever derfor flere Edderkopper, ikke fordi der kommer flere, men formentlig blot fordi de kommer ud fra de områder i dit hus, som de har skjult i.

 

 

Kommer de så ikke ind i huset?

“Det er usandsynligt, at de store Edderkopper, man ser i vores huse om efteråret er kommet ind udefra” skrev Geoff Oxford af den britiske Arachnological Society i 2012. “De har højst sandsynligt levet hele deres liv i huset, uden du har været klar over det”

“Omkring 5 procent af de Edderkopper du ser indendørs har været udendørs, i deres liv”, ifølge Seattles Burk Museum.

“Hus edderkopper flytter fra hus til hus, gennem æg som bliver transporteret på møbler, byggematerialer osv. De tilbringer normalt hele deres liv i, på eller under deres oprindelige bygning, “skrev Rob Crawford i et blogindlæg for museet.

Hvilken årstid ser man flest Edderkopper?

Man ser flest Edderkopper i sensommeren (august og september) hvilket ikke en særlig kold tid på året. Hvilket fortæller at det ikke er kulden som logger dem indenfor. Det man ser, er hanner som er på jagt efter hunner.

Hvordan får man færre edderkopper i huset?

Hvis du ønsker færre edderkopper i Huset, skal du kigge på produkter mod edderkopper. Her vil en edderkoppeskræmmer og insektnet være en fordel at bruge, da Edderkopperne ikke så nemt vil kunne komme ind af åbne vinduer. Edderkoppeskræmmeren, gør at der kommer ultralyd, som skræmmer mange edderkopper væk.