Araknofobi er en forbi, der gør at man er utroligt bange for Edderkopper og andre Edderkoppelignende dyr, såsom skorpioner & andre 8 benede dyr.

Test om du har Araknofobi ved at svare på følgende spørgsmål:

Hvis du har Araknofobi, kan du sikkert nikke genkendende til nogle af følgende spørgsmål:

  • Har du svært ved at gå ind i et rum, hvor der er en Edderkop eller tegn på en?
  • Føler dig urolig i alle områder, hvor du tror der kan være Edderkopper?
  • Bliver du urolig, hvis du ser tegn på Edderkopper?
    Går du i panik hvis du ser en Edderkop?
  • Får du næsten et anfald?

Dette er blot nogle få spørgsmål, som mange sikkert kan nikke genkendende til, men hvis du oplever disse i en meget slem grad, er det en god ide at opsøge din læge, for at få understreget at du har denne lidelse. 

Hvordan opleves Araknofobi?

Det er forskelligt fra person til person, hvor slemt ens angst eller anfald er, når man møder en Edderkop eller blot ser tegn på en.
Nogle mennesker skriger eller græder, har svært ved at trække vejret, sveder og en forhøjet puls.

Ved nogle mennesker er det så slemt, at selv et billede kan fremkalde disse følelsesladede symptomer.
Derfor kan det også være en god ide, at opsøge en psykolog hvis man synes det er et problem & for der kan jo ligge en dybere grund til denne Angst.

Hvad skyldes denne ekstreme Angst for Edderkopper?

Mange har diskuteret hvorfor man oplever Angst for Edderkopper, man tror dog at det har noget at gøre med vores evolution, fra da ved levede mere i kontakt med naturen. Da vi levede side om side med giftige Edderkopper, gav det os dermed en medfødt frygt for Edderkopper, som nogle oplever mere intensivt end andre.
Angsten sidder dog ikke så dybt i os at den ikke kan kureres, det gøres dog sjældent alene og kræver hjælp.

Kan Angst for Edderkopper behandles?

Ja, der findes effektive behandlingsmetoder, til folk der er bange for Edderkopper.

Adfærdsmæssig behandling:
En af metoderne er noget der hedder eksponerings terapi, hvor man gradvist kommer i kontakt med Edderkopper og dermed oplever at de slet ikke er farlige.

Medicinsk behandling:
Der kan også udskrives medicin som nedsætter symptomerne på Araknofobi, hvor man med betablokkere kan nedsætte receptorerne i hjernen og dermed symptomerne.

Afslappende teknikker:
En metode er også at få nogle værktøjer, hvor man gennem en række afslapningsøvelser kan lære at slappe af i de “farlige” situationer. Dette mider meget om de værktøjer som folk med stress & angst får. Hvis man i de potentielt stressende situationer, går ind i sig selv og eks. arbejder på vejrtrækningen.

Edderkoppeskræmmer:
Nogle mennesker får det bedre, når de ved at der er en Elektronisk Edderkoppeskræmmer i huset. Gennem elektronisk bølger skræmmer den Edderkopperne.

Produkter mod Edderkopper: